Rone Bygdegård

Rone Bygdegårdsförening

Rone Bygdegård ligger 3 km från Ronehamn och 9 km från Hemse. Det finns handikapptoalett och ramp vid huvudingången. I köket finns restaurangdiskmaskin utöver vanlig utrustning. I stora salen sitter ni c:a 120 personer vid dukat bord. Vi har en stor scen med omklädningsutrymmen i anslutning till scenen. Antalet sittplatser vid scenframträdande är c:a 160 st. På övervåningen finns även en lägenhet, egen dusch och toalett, att hyra med 4 bäddar för dygns- eller veckoboende. Kök finns på nedervåningen. Lägenheten kan även hyras för mindre sammankomster. En jättefin ljudanläggning, tv, hörslinga, projetor som ger möjlighet till att visa film och presentationerpå duk. Bildskärm för att visa presentationer, film och bilder för mindre sällskap.

Bygdegårdsföreningen fixar din fest.

Födelsedagsfest eller bröllop. Vi fixar hela festen med serveringspersonal (klicka här för bilder) och du betalar till bygdegården.

Ring Yvonne Winarve för bokning och planering.


Lucia i Bygdegården 2019
Lucia firades så som traditionen bjuder i Rone bygdegård. Johanna Smitterberg, årets lucia, är inte från Rone, men från När. Hon trivs dock i Rone bygdegård och har deltagit i Rone cabarén och musikalen ”Teid´n star still de är mänsku sum gar”.

Johanna med sitt följe bjöd på en fantastisk tablå. Mottot är att ”alla som vill får vara med”. Därför blir det ett luciatåg med åldrar från de allra minsta till 60-åriga stjärngossar.

Bygdegården var knökfull och bygdegårdsföreningen bjöd på gröt och skinkmackor.

Under helgen hade fotolinjen på Folkhögskolan utställning där de presenterade familjer från Rone som de har följt under tre veckors tid. Detta lockade minst 250 personer till bygdegården. Så det var full fart hela helgen i bygdegården. En fest som avslutades med dans fram mot småtimmarna.


Medlemskap i Bygdegårdsföreningen ordnas om avgift sätts in på Bankgiro 5174-8820. Familj 150 kr. Enskild medlem 100 kr.

VÄL MÖTT I BYGDEGÅRDEN! Styrelsen

Copyright © Rone.se