Rone Bygdegård

Rone Bygdegård ligger 3 km från Ronehamn och 9 km från Hemse. Det finns handikapptoalett och ramp vid huvudingången. I köket finns restaurangdiskmaskin utöver vanlig utrustning. I stora salen sitter ni c:a 120 personer vid dukat bord. Vi har en stor scen med omklädningsutrymmen i anslutning till scenen. Antalet sittplatser vid scenframträdande är c:a 160 st. På övervåningen finns även en lägenhet, egen dusch och toalett, att hyra med 4 bäddar för dygns- eller veckoboende. Kök finns på nedervåningen. Lägenheten kan även hyras för mindre sammankomster. En jättefin ljudanläggning, tv, hörslinga, projetor som ger möjlighet till att visa film och presentationerpå duk. Bildskärm för att visa presentationer, film och bilder för mindre sällskap.

Rone Bygdegårdsförening

INSTÄLLT ÅRSMÖTE


Styrelsen i Rone bygdegårdsförening har beslutat att skjuta fram årsmötet några månader.

På grund av pandemin anser vi att det är omöjligt att arrangera ett årsmöte med dessa rekommendationer och förbud som gäller.

Därför hoppas vi kunna hålla årsmötet i maj månad då det, om fortfarande pandemin håller i sig, hålla mötet utomhus.

Verksamheten i bygdegården upphörde helt efter första kvartalet 2020. Tre bröllop, fyra större fester, Valborgsfirande, Påskfirande och Lucia ställdes in liksom flera större konserter som var planerade.

Även uthyrningen av lägenheten uteblev då färre turister kom till Rone.

Förlusten för bygdegården blev 50.000 kr. Det hade blivit 70.000 kr men vi fick 20.000 kr i bidrag för förlorade intäkter.

Styrelsen har dock nu beslutat att fortsätta byta ut alla fönster i bygdegården. Hösten 2020 bytte vi ut två ytterdörrar och två fönster på övervåningen.

Ja, det blev ett år som vi helst vill hoppa över.

Vi hoppas att ni vill fortsätta stödja bygdegårdsföreningen genom att betala in medlemsavgiften även detta år.

Vi hoppas och ser fram emot ett nytt verksamhetsår 2021 och hoppas att pandemin är borta.

Vi hoppas alla håller sig friska och att vi snart kan träffas i vår bygdegård igen.

Styrelsen

Länk till: Verksamhetsberättelse

Bankgiro 5174-8820

Familj 150:-

Enskild medlem 100:-

Fönster och Dörrbyte i Bygdegården


Bygdegårdsdistriktet Gotland Årsmöte

Årsmötet fick hållas via länk p.g.a Coronapandomin. Ola Pettersson och Yvonne Winarve deltog och det gick bra. Åke Ekström omvaldes till ordförande 2020.

Styrelsen på fest.

Styrelsen på fest i Bygdegåreden

Revy och Bygdegårdsvänner på Fest

Revy och bygdegårdsvänner på fest.

Bygdegårdsföreningen fixar din fest.

Födelsedagsfest eller bröllop. Vi fixar hela festen med serveringspersonal (klicka här för bilder) och du betalar till bygdegården.

Ring Yvonne Winarve för bokning och planering.


Medlemskap i Bygdegårdsföreningen ordnas om avgift sätts in på Bankgiro 5174-8820. Familj 150 kr. Enskild medlem 100 kr.

VÄL MÖTT I BYGDEGÅRDEN! Styrelsen

Copyright © Rone.se