Rone Bygdegård

Rone Bygdegård ligger 3 km från Ronehamn och 9 km från Hemse. Det finns handikapptoalett och ramp vid huvudingången. I köket finns restaurangdiskmaskin utöver vanlig utrustning. I stora salen sitter ni c:a 120 personer vid dukat bord. Vi har en stor scen med omklädningsutrymmen i anslutning till scenen. Antalet sittplatser vid scenframträdande är c:a 160 st. På övervåningen finns även en lägenhet, egen dusch och toalett, att hyra med 4 bäddar för dygns- eller veckoboende. Kök finns på nedervåningen. Lägenheten kan även hyras för mindre sammankomster. En jättefin ljudanläggning, tv, hörslinga, projetor som ger möjlighet till att visa film och presentationerpå duk. Bildskärm för att visa presentationer, film och bilder för mindre sällskap.

Rone Bygdegårdsförening

Info


Bygdegården har varit helt outnyttjad sen mars förutom lägenheten som varit uthyrd i 4 veckor och det är vi glada för.

Det som var bokat och inställt är Valborgsfirandet, påskfesten, danskväll, 2 konserter, 3 bröllop och 4 större födelsedagsfester. Även Ronedagen och kubb-vm ställdes ju in.

Som tur är har föreningen god ekonomi och detta tack vare våra revyer. Speciellt 2019 då både Ronecabarén och Suder revyn bjöd på revy både vår och höst.

Därför har vi inte sökt något av de bidrag som fanns till kulturen. Det finns andra föreningar som behöver dessa pengar bättre. Men som ni förstår kommer bygdegårdsföreningen att redovisa en ordentlig förlust 2020.

Det som vi tidigare beslutat står fast nämligen att byta ut en del fönster och ytterdörrar. De är beställda och vi kommer att jobba med det så fort vi får leveransen.

Kulturen blöder och artister och musiker vill komma igång nu i höst. Vi avvaktar ännu vad restriktionerna säger innan vi vågar planera något för hösten. Möjligen kan vi ha en liten pub kväll för att få träffas lite och prata.

Hur det nu blir så är arrangören ändå ansvarig för att det är ”coronasäkrat” så långt som möjligt.

Ni som inte är medlemmar i Rone bygdegårdsförening har chansen att sätta in 150 kronor/familj eller 100 kronor/enskild medlem på vårt bankgiro 5174-8820 och vi tackar på förhand för det.

Och så fick vi då lite regn till slut.

Ha de gott alla

Yvonne Winarve ordf. i Rone bygdegårdsförening

Fönster och Dörrbyte i Bygdegården


Bygdegårdsdistriktet Gotland Årsmöte

Ärsmötet fick hållas via länk p.g.a Coronapandomin. Ola Pettersson och Yvonne Winarve deltog och det gick bra. Åke Ekström omvaldes till ordförande 2020.


Verksamhetsberättelse 2019 klicka här.


Styrelsen på fest.

Styrelsen på fest i Bygdegåreden

Revy och Bygdegårdsvänner på Fest

Revy och bygdegårdsvänner på fest.

Bygdegårdsföreningen fixar din fest.

Födelsedagsfest eller bröllop. Vi fixar hela festen med serveringspersonal (klicka här för bilder) och du betalar till bygdegården.

Ring Yvonne Winarve för bokning och planering.


Medlemskap i Bygdegårdsföreningen ordnas om avgift sätts in på Bankgiro 5174-8820. Familj 150 kr. Enskild medlem 100 kr.

VÄL MÖTT I BYGDEGÅRDEN! Styrelsen

Copyright © Rone.se